Spelen met Mindfulness

Deze verdiepingscursus is open voor iedereen die mindfulness technieken wil implementeren in het werk met jongeren. Gedurende twee dagen leer je hoe je jongeren spelenderwijs en op verantwoorde manieren kunt uitnodigen om mindfulness te beoefenen. Je leert hoe je een thematische les opbouwt bestaande uit groepsuitwisseling, beweging met aandacht en mindfulness meditatie. Bart zal praktische demonstraties geven en vertellen over zijn werk met gedetineerde jongeren, scholieren en dakloze jongeren in New York City. Bart hecht veel waarde aan hoe mindfulness ons kan versterken – zowel persoonlijk, als de gemeenschap waarin we mindfulness beoefenen.

Speciale aandacht zal er zijn voor het creëren van een veilige omgeving, uitnodigend en inclusief taalgebruik en bewustzijn omtrent trauma, machtsverhouding en culturele sensitiviteit. Deelnemers zullen ook actief oefenen met lesgeven aan elkaar. Verder zal er ruimte zijn voor persoonlijke meditatie oefening die de basis vormt voor een belichaamde wijze van lesgeven.

melik

Bart van Melik

Bart van Melik onderwijst Vipassana en Insight Dialogue cursussen en retraites in de VS en in Nederland. Hij is opgeleid door o.a. Joseph Goldstein, Jack Kornfield en Gregory Kramer. Hij heeft zich gespecialiseerd in het delen van de Dhamma aan diverse doelgroepen waaronder gedetineerde jongeren, oorlogsveteranen en op openbare scholen in New York alwaar hij woont. Hij heeft cultuur- en godsdienstpsychologie gestudeerd aan de universiteit van Nijmegen.

Praktische informatie

Doelgroep

De 2-daagse verdiepingscursus is bedoeld voor MBSR- en MBCT- trainers en begeleiders van andere vormen van meditatie. Deze dag kan een bijdrage leveren aan de integratie van mindfulness in jouw persoonlijke leven én in de beroepspraktijk. Ook voormalige deelnemers van deze verdiepingsdag en voormalige deelnemers van een training Communicatie & Mindfulness zijn van harte welkom.

Datum & tijd

Maandag 6 en dinsdag 7 juli 2020 van 10.00 – 17.00 uur.

Kosten

De kosten bedragen € 170,-. De lunch dien je zelf te verzorgen.

Certificaat

Deelnemers ontvangen op verzoek een bewijs van deelname.

Aanmeldprocedure

Je kunt je aanmelden via het aanmeldformulier. Je ontvangt vervolgens een bevestiging per mail, en een factuur per post.

Annuleringsregeling

Bij annulering vóór 22 juni 2020 worden de deelnamekosten minus administratiekosten (€55,-) gerestitueerd. Bij annulering tussen 1 en 21 juni 2020 wordt 50% van de deelnamekosten gerestitueerd. Bij annulering na 22 juni 2020 vindt er geen restitutie plaats.