Compassie & Mindfulness

De training Compassie & Mindfulness is een vervolgtraining die een aanvulling en verdieping is op de mindfulness basistraining voor algemeen publiek. Compassie is een kwaliteit van het hart die ons kan helpen om met meer gemak en vriendelijkheid  aanwezig te zijn in moeilijke situaties in ons leven, zoals we die allemaal bij momenten tegen komen.
In de basistraining mindfulness hebben we reeds ervaren dat, hoe meer we ons verzetten tegen wat onvermijdelijk is, des te meer pijn en lijden dit veroorzaakt. Omdat pijn en lijden nu eenmaal onvermijdelijk zijn, hebben we vriendelijkheid en compassie voor onszelf en anderen nodig.

radboucumc-centrum-voor-mindfulness

Inhoud training

Inhoud

In de bijeenkomsten wordt geoefend met verschillende compassie-oefeningen. Er is gelegenheid met elkaar van gedachten te wisselen over persoonlijke ervaringen. Oefeningen worden afgewisseld met theorie over de nieuwste inzichten over compassie en zelfcompassie, gebaseerd op recent onderzoek.
In een werkboek staan verschillende oefeningen beschreven voor het toepassen van compassie met aandacht in het dagelijks leven. Ervaring leert dat thuis oefenen van belang is voor de effectiviteit van de training. Geadviseerd wordt om dagelijks 30 minuten aan de oefeningen te besteden.

Wat u leert

Door compassie te beoefenen (een vaardigheid die getraind kan worden) groeien mildheid en acceptatie voor zowel onszelf als voor anderen. Ook de moed om onze pijn onder ogen te zien en verantwoordelijkheid te nemen voor hoe we ermee omgaan neemt toe. Daarnaast onderzoeken we waar onze kritische, oordelende geest behulpzaam is in ons leven en waar niet en hoe we ons hiertoe verhouden. We ontwikkelen middels het oefenen een vriendelijke grondhouding naar onszelf.

Doelgroep

Deze training is voor mensen die de mindfulness basistraining voor algemeen publiek hebben gevolgd.
Als u eerder de basistraining mindfulness voor mensen met klachten hebt gevolgd, dan is de compassietraining (waarschijnlijk) geschikter voor u. Klik hier voor meer informatie over de compassietraining.

Kosten

De kosten voor de training bedragen € 250,- (studenten € 180,-) dit is inclusief materiaal.

Data

November 2020
Dinsdag 3, 10, 17 november, 1 en 8 december van 19.00 – 21.30 uur
Trainer: Ellen Jansen

Mei 2021
Donderdag 20, 27 mei, 3, 17, 24 juni van 18.30 – 21.00 uur
Trainer: Nicole Schoonbrood

Trainer
Aanmeldprocedure

U kunt zich aanmelden door het inschrijfformulier in te vullen. U ontvangt een bevestiging van aanmelding op het door u opgegeven e-mail adres. Daarna ontvangt u een vragenlijst die ingaat op uw reden van aanmelden en uw verwachtingen ten aanzien van deze training. Zodra u de vragenlijst heeft geretourneerd ontvangt u een bevestiging van de aanmelding en is uw aanmelding definitief.

Annuleringsregeling

Na het definitief worden aanmelding gaat geldt de volgende annuleringsregeling: tot vier weken voor aanvang wordt € 35,- in rekening gebracht. Bij annulering tot één week voor aanvangsdatum wordt 50% van het cursusgeld in rekening gebracht. Bij annulering vanaf één week voor aanvangsdatum is geen restitutie mogelijk.