Workshop Christina Feldman & Chris Cullen | 7 en 8 april 2018

De Boeddha presenteerde aandacht voor het lichaam als het fundament voor mindfulness beoefening, en als het primaire domein waarin bevrijdend inzicht kan worden gecultiveerd en gerealiseerd. In dit weekend, exploreren we de teachings van de Boeddha over Mindfulness van het lichaam en de manier waarop deze lessen op diepgaande wijze de huidige mindfulness based programma’s voeden. We zullen reflecteren op wat het werkelijk betekent om mindfulness, inzicht en compassie te belichamen, en op het fundamentele belang en de voordelen die het oplevert om deze belichaming te cultiveren als mindfulness trainers. Daarmee borduurt dit weekend voort op de vier vorige weekenden met deze leraren waarin de Brahmavihara’s en de drie karakteristieken en de zeven factoren van ontwaken aan bod zijn geweest.

Doelgroep

Deze workshop wordt georganiseerd voor gekwalificeerde mindfulness trainers die al een goede basiskennis hebben in de boeddhistische achtergrond van mindfulness. Algemeen publiek met een gedegen achtergrond in boeddhistische psychologie is ook van harte welkom.

Christina Feldman

Christina Feldman is mede-oprichter van boeddhistisch meditatiecentrum Gaia House en meditatielerares aan de Insight Meditation Society in Barre (USA). Ze is auteur van een aantal boeken en ze verzorgt internationale Insight Meditation retraites sinds 1976. Daarnaast is zij mede-oprichter van Bodhi College: Early Buddhist Teachings for a Secular Age. Bovendien is ze als docent verbonden aan de postacademische Masteropleiding MBCT aan de universiteit van Exeter en aan de post-academische opleiding tot mindfulnesstrainer van het Radboudumc Centrum voor mindfulness.

Chris Cullen

Chris Cullen is werkzaam als dharma leraar en psychotherapeut. Hij is opgeleid in Insight Meditation door Christina Feldman. Chris is mede-oprichter van het Mindfulness in Schools Project, en maakt deel uit van het docententeam van het Oxford University Mindfulness Centre en geeft daar mindfulness cursussen aan studenten als ook aan leden van het parlement. Hij is tevens lid van het team van Bodhi College.

Gegevens Workshop

  • Data: zaterdag 7 april 2018 van 10.00- 17.00 uur en zondag 8 april 2018 van 10.00- 16.00 uur
  • Locatie: Nijmegen, Radboudumc, projectenplein, route 534
  • Kosten: € 235,-, incl. BTW. Lunch is inbegrepen. Aanmeldingen voor early birds voor 14 februari 2018: €215,-
  • Certificaat: Deelnemers ontvangen op verzoek een bewijs van deelname.
  • Aanmelden: Je kunt je aanmelden door het inschrijfformulier op onze website in te vullen. Vervolgens ontvang je een bevestigingsmail en factuur per post.https://www.radboudcentrumvoormindfulness.nl/aanmelden-training/
  • Vragen? Stuur ons een email o.v.v. workshop Mindfulness en Embodiment.

Annuleringsregeling:

  • Vóór 1 maart 2018 worden de deelnamekosten minus administratiekosten (€55,-) gerestitueerd.
  • In maart wordt 50% van de deelnamekosten gerestitueerd.
  • Na 1 april 2018 vindt geen restitutie plaats.
christina-feldman

Christina Feldman

chris-cullen

Chris Cullen

Recommended Posts
X