Terugblik op online Landelijk Mindfulness Symposium 2020

Vrijdag 2 oktober vond het jaarlijkse Landelijk Mindfulness Symposium voor het eerst online plaats. We kijken terug op een geslaagde, inspirerende dag, waarbij we met zijn allen stilstonden bij het actuele thema Mindfulness en Milieu: hoe kunnen wij bijdragen aan het behoud van de aarde?

“Ik vind het onderwerp heel goed. Zeer urgent. Ik ben me meer bewust geworden van het verband tussen mindfulness en het klimaat.”

Vooraanstaande sprekers omtrent deze thematiek gaven een kritische reflectie op de vraag hoe mindfulness en boeddhisme een fundamentele bijdrage aan ons milieu kan leveren. Stephen Batchelor, Jamie Bristow en Femke Merkx inspireerden ons met hun visie op dit vraagstuk.

“Interessante sprekers, ik ging met veel inspiratie weer weg”

Het middagprogramma bevatte een tiental interessante workshops aansluitende bij het thema van de dag. Daarnaast waren er ook een aantal wetenschapssymposia met het meest actuele, state-of-the-art onderzoek naar mindfulness.

Onze deelnemers beoordelen deze online dag gemiddeld met een 8.2! Een cijfer om trots op te zijn, wij danken alle deelnemers dan ook hartelijk voor hun bijdrage waardoor we deze dag tot een succes hebben kunnen maken.

“Het was heel verrassend hoeveel synergie er was. En een enorme openheid om samen naar het thema te kijken. Het gevoel erbij te horen was velen malen groter, dan als je op lokatie bent. De speakers waren meer onderdeel van het geheel. En dat was heel inspirerend.”

Bekijk de presentatie van keynotespreker Jamie Bristow.

Recent Posts