Vacature GZ-psycholoog

Wij zijn op zoek naar een betrokken collega die wil bijdragen aan hoogwaardige psychologische patiëntenzorg voor volwassen patiënten met zowel psychische als somatische aandoeningen, aan wetenschappelijk onderzoek en aan onderwijs en opleiding. Het gaat om een plek voor een, bij voorkeur, BIG geregistreerde GZ-psycholoog in het Radboudumc Centrum voor Mindfulness.

Taken en verantwoordelijkheden

 • Diagnostiek en indicatiestelling ten behoeve van patiënten met zowel psychische als somatische aandoeningen. Je werkt hierbij nauw samen met een multidisciplinair team van psychiaters, psychologen en vaktherapeuten;
 • Participeren in de opleiding van studenten Geneeskunde, mindfulness trainers, GZ-psychologen in opleiding en artsen in opleiding tot Psychiater;
 • Participeren in wetenschappelijk onderzoek;
 • Mogelijkheid tot het volgen van de Opleiding tot Mindfulness trainer (start februari 2020);
 • Werkbegeleiding PIOG’s en stagiaires klinische en gezondheidspsychologie.

Profiel

 • Bij voorkeur BIG geregistreerd GZ psycholoog;
 • Bij voorkeur opgeleid tot categorie 1 mindfulness trainer, maar in ieder geval aantoonbare affiniteit met mindfulness-based interventies;
 • Bij voorkeur gepromoveerd, maar in ieder geval aantoonbare wetenschappelijke interesse of belangstelling voor  promotieonderzoek;
 • Flexibele, creatieve en sociale persoonlijkheid die kan functioneren in een multi-disciplinair team;
 • Aantoonbare ervaring met psychologische diagnostiek en behandeling van patiënten;
 • Beschikt over de kerncompetenties van het Radboudumc: veranderingsvermogen, bezieling, organisatie sensitiviteit en interpersoonlijke sensitiviteit;
 • Je herkent jezelf in onze kernwaarden: Betrokken zijn, Excelleren, Samenwerken;
 • Tot slot herken je jezelf in de Radboud manier van werken.

Organisatie

Radboudumc Centrum voor Mindfulness
Het Centrum voor Mindfulness is een landelijk expertise centrum voor mindfulness. Wij bieden mindfulness cursussen aan mensen met psychiatrische aandoeningen, zoals depressie en ADHD, en mensen met chronisch lichamelijke ziekten, zoals kanker en Parkinson. Daarnaast geven we mindfulness trainingen aan medisch studenten en medewerkers van het ziekenhuis, zoals arts-assistenten in opleiding, verpleegkundigen en managers. Ons centrum doet veel onderzoek naar zowel de (kosten) effectiviteit als het werkingsmechanisme van mindfulness based interventies.  Daarnaast biedt zij een 1,5 jaar durende post-academische opleiding tot mindfulness trainer aan.

Het Radboudumc Centrum voor Mindfulness is onderdeel van de afdeling Psychiatrie, een academisch psychiatrisch kenniscentrum dat kennis ontwikkelt op geselecteerde gebieden van de psychiatrie, kennis toepast in vernieuwende en hoogwaardige patiëntenzorg op elk niveau van complexiteit en kennis overdraagt in de opleiding van medisch specialisten en het onderwijs aan studenten.

Onze afdeling heeft een nauwe koppeling tussen hoogwaardige en vernieuwende zorg voor onze patiënten en wetenschappelijk onderzoek. De principes van de ‘evidence-based psychiatry’ zijn daarbij belangrijk. Dat betekent dat we zoveel mogelijk behandelingen aanbieden waarvan de werkzaamheid wetenschappelijk is aangetoond en onderzoek doen naar de werkzaamheid van nieuwe behandelvormen.

De afdeling Psychiatrie zet zich in voor de behandeling van en de zorg voor patiënten met psychiatrische stoornissen vanuit een biologisch, psychologisch en sociaalpsychiatrisch gezichtspunt. Onze kerntaken zijn patiëntenzorg, wetenschappelijk onderzoek, opleiding van medisch specialisten (psychiaters) en onderwijs aan studenten van de Radboud Universiteit Nijmegen.

Het Radboudumc
Het Radboudumc wil vooroplopen in de ontwikkeling van duurzame, innovatieve en betaalbare gezondheidszorg. En daarmee aan de gezondheid van mens en maatschappij in Nederland en daarbuiten. Onze missie is dan ook: To have a significant impact on healthcare. Bekijk zelf hoe dat zich uit in onze strategie.

Lees meer over wat werken bij het Radboudumc betekent en wat onze medewerkers daarover vertellen.

Arbeidsvoorwaarden

Bij indiensttreding vragen wij om een verklaring omtrent gedrag (VOG) en vindt er, afhankelijk van de functie, een screening plaats op basis van het aangeleverde cv. De procedure hiervoor verloopt via de afdeling HR van het Radboudumc.

Lees meer over de arbeidsvoorwaarden en sollicitatieprocedure binnen het Radboudumc.

Opmerkingen en contactinformatie

Voor alle aanvullende vragen over de functie kun je contact opnemen met Prof.dr. Anne Speckens, psychiater via (024) 361 04 49.  Voor solliciteren gebruik de knop ‘solliciteer naar functie’.

Graag solliciteren vóór 9 augustus.
Acquisitie naar aanleiding van onze vacatures stellen wij niet op prijs.

 

 

Recent Posts