Verdiepingsdag Insight Dialogue: meditatie in dialoog

Op donderdag 3 januari 2019 organiseert het Radboudumc Centrum voor Mindfulness de verdiepingsdag Insight Dialogue: meditatie in dialoog o.l.v. Bart van Melik. Dit keer is het thema Uitdagingen Omarmen. Het bevrienden van uitdagende emoties en hoe relationele meditatie ons hierbij kan ondersteunen. 

Relaties kunnen zowel een bron van grote vreugde zijn, als van groot lijden. Ze vormen daarmee bijzonder rijk materiaal voor beoefening en groei. Insight Dialogue is specifiek ontwikkeld om te oefenen in dialoog te zijn met anderen met behulp van mindfulness. Het is een formele boeddhistische beoefening van meditatie terwijl we spreken en luisteren.

Deze retraitedag, die we voor de derde keer organiseren, is een uitnodiging tot het verdiepen van inzicht en compassie in relatie tot anderen. Wanneer we tot rust komen en onze oude patronen van omgaan met anderen beginnen los te laten, kunnen inzicht en goede communicatie als vanzelf groeien. Ondersteund door praktische meditatie-instructies zullen we aan de hand van bepaalde thema’s opmerkzaam in dialoog gaan en gezamenlijk reflecteren op de tijdloze les van de Boeddha over hoe stress ontstaat en verdwijnt en hoe ons leven voortdurend onderhevig is aan verandering.

Lees meer over de Verdiepingsdag Insight Dialogue: meditatie in dialoog.

Recent Posts