Thema: compassie voor jezelf en anderen

Compassie is een werkwoord. Het is iets wat je doet. Maar het is niet altijd makkelijk om je openen voor pijn en stress. Insight Dialogue is uiterst geschikt om ons aangeboren vermogen tot compassie te cultiveren. Deze interpersoonlijke meditatievorm is specifiek ontwikkeld om te oefenen in dialoog te zijn met anderen met behulp van mindfulness. Het is een formele boeddhistische beoefening van meditatie terwijl we spreken en luisteren

Inhoud

Deze verdiepingsdag, die we voor de vierde keer organiseren, is een uitnodiging tot het verdiepen van inzicht en compassie in relatie tot anderen. Wanneer we tot rust komen en onze oude patronen van omgaan met anderen beginnen los te laten, kunnen inzicht en goede communicatie als vanzelf groeien. Ondersteund door praktische meditatie- instructies zullen we opmerkzaam in dialoog gaan en gezamenlijk reflecteren op de obstakels van compassie en hoe we deze expressie van zorg, betrokkenheid en vriendelijkheid verder kunnen trainen.

Voor wie?

De verdiepingsdag is bedoeld voor MBSR- en MBCT- trainers en begeleiders van andere vormen van meditatie. Deze dag kan een bijdrage leveren aan de integratie van mindfulness in uw persoonlijke  leven én in de beroepspraktijk. Ook voormalige deelnemers van deze verdiepingsdag en voormalige deelnemers van een training  Communicatie & Mindfulness zijn van harte welkom.

Bart van Melik

Bart van Melik onderwijst Vipassana en Insight Dialogue cursussen en retraites in de VS en in Nederland. Hij is opgeleid door o.a. Joseph Goldstein, Jack Kornfield en Gregory Kramer. Hij heeft zich gespecialiseerd in het delen van de Dhamma aan diverse doelgroepen waaronder gedetineerde jongeren, oorlogsveteranen en op openbare scholen in New York alwaar hij woont. Hij heeft cultuur- en godsdienstpsychologie gestudeerd aan de universiteit van Nijmegen.

Bart van Melik

Praktische informatie

Locatie
De verdiepingsdag vindt plaats in het Radboudumc Centrum voor Mindfulness, Reinier Postlaan 4, 6525 CG in Nijmegen. Het centrum is te te bereiken via interne looproute 974 en bevindt zich op verdieping -1.

Datum & tijd
Donderdag 2 januari 2020 van 10.00 – 17.00 uur.

Kosten
De kosten bedragen € 85,- (excl. lunch, incl. koffie/thee).

Certificaat
Deelnemers ontvangen op verzoek een bewijs van deelname.

Aanmeldprocedure

Je kunt je aanmelden door het aanmeldformulier in te vullen. Vervolgens ontvang je een bevestigingsmail en factuur per post.

Annuleringsregeling

Bij annulering vóór  19-12-2019 worden de deelnamekosten minus administratiekosten € 35,- gerestitueerd. Bij annulering na 19-12-2019 vindt geen restitutie plaats.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met het secretariaat van het Centrum voor Mindfulness:
E: mindfulness@radboudumc.nl
T: 024 – 361 46 08