Landelijk Mindfulness Symposium 2019

Op vrijdag 4 oktober 2019 organiseert het Radboudumc Centrum voor Mindfulness het Landelijk Mindfulness Symposium.
Dit jaar staat het thema “Ethiek” centraal voor het ochtendprogramma. Een thema dat misschien associaties oproept met een wat stoffig verleden, maar het wint in de huidige samenleving snel aan relevantie. Hoe ga je op een verantwoorde manier om met sociale media? Past mindfulness wel in het bedrijfsleven, wanneer de focus op productiviteit? Met de rijkdom aan medische data die beschikbaar komen over patiënten? Hoe gaan we om met de Boeddhistische oorsprong van mindfulness?

Kan mindfulness ons helpen om een beter antwoord op deze vragen te vinden? Want ook het woord mindfulness kan al dan niet terecht geassocieerd worden met het op een kussentje zitten en je verdiepen in je eigen gevoelens, gedachten en behoeften. Komt de vraag of wij vanuit de juiste intentie handelen wel voldoende aan bod in de mindfulness trainingen zoals we die geven?

Drie sprekers zullen dit thema vanuit hun eigen optiek en werkveld belichten:

Dr. Marcel Becker, universitair hoofddocent Praktische Filosofie aan de Radboud Universiteit zal het thema belichten vanuit het Westers filosofisch perspectief.

Varamitra, boeddhist, voormalig Hoofd Boeddhistische Geestelijke Verzorging bij de Dienst Justitiële Inrichtingen, initiator van de Postacademische opleiding Boeddhistische Geestelijke Verzorging aan de VU Amsterdam. Mede-oprichter van Boeddhistisch Centrum Haaglanden.

Dr. Andreas Schmidt, Assistant Professor of Political Theory at the Faculty of Philosophy at the University of Groningen.

During his keynote he will defend MBI’s against two ethical challenges.

Ochtendprogramma

“Helpt mindfulness om een beter mens te worden?”

09:15 – 10:00 uur

10.00 – 10.30 uur

10.30 – 11.00 uur

Koffiepauze

11.30 – 12.00 uur

12.00 – 12.30 uur

12.30 – 12.45 uur

12.45 – 14.00 uur

Ontvangst gasten in De Lindenberg

Marcel Becker – Maakt mindfulness mensen beter?

Varamitra – Boeddhisme voor gelukszoekers

 

Andreas Schmidt – Ethical challenges for MBI’s (Mindfulness Based Interventions)

Paneldiscussie tussen sprekers en met de zaal, o.l.v. Anne Speckens

1-minute posterpresentaties

Lunch + posterpresentaties

Middagprogramma

In de middag zullen diverse  workshops worden gegeven. Zodra de workshops definitief zijn worden ze toegevoegd aan dit programma. Naast de workshops kunnen deelnemers er ook voor kiezen om deel te nemen aan de wetenschapssymposia. Tijdens deze symposia presenteren (jonge) wetenschappers uit de hele Benelux hun onderzoek. Het kan hierbij gaan om resultaten van mindfulnesstoepassingen bij diverse doelgroepen, maar ook om kwalitatieve gegevens over ervaringen van deelnemers of onderzoek naar implementatie van mindfulness. Er zullen zowel Nederlandse als Engelse wetenschapssymposia zijn.

15.15 – 15.45 uur

15.45 – 17.00 uur

17.00 – 17.15 uur

17.15 uur

Plenaire afsluiting

Napraten + drankje in foyer

Praktische informatie

Locatie

Dit symposium wordt online aangeboden. Maximaal 1 week voor aanvang worden de instructies voor het online deelnemen met de deelnemer per mail gecommuniceerd. Zorg dat je als deelnemer van het symposium op een locatie bent met een goede WiFi / internet verbinding.

Kosten

Regulier: € 65,-.
(ex)- opleidelingen Radboudumc CvM € 55,-.
Leden VMBN/VVM/MOMENT: € 55,-
PhD’s/(sr) onderzoekers: € 55,-
PhD student/postdoc/(sr.)researcher + bijdrage workshop/symposium: € 35,-

Van het deelnamegeld wordt € 5,- geschonken aan Stichting de Lindenberg.

Bij annulering vóór 11 september 2020 (3 weken voor aanvang) wordt het inschrijfgeld minus administratiekosten (€ 35,-.) gerestitueerd.  Bij annulering na 11 september 2020 vindt er geen restitutie plaats.

U kunt uw inschrijving ongedaan maken door een mail te sturen aan mindfulness@radboudumc.nl. Vermeld hierin uw voor- en achternaam en evt. de reden van annulering.

Contact

Heb je een vraag, opmerking of wil je iets wijzigen? Vul dan onderstaand contactformulier in, of neem telefonisch contact op met het Secretariaat van het Centrum voor Mindfulness via 024 – 366 84 56.

Contactformulier LMS 2020

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.