Landelijk Mindfulness Symposium 2020 – Online

Op vrijdag 2 oktober 2020 organiseert het Radboudumc Centrum voor Mindfulness het Landelijk Mindfulness Symposium.

Het thema van dit jaar is zeer actueel. Een onderwerp waar we niet meer voor weg kunnen kijken. Mindfulness en Milieu: hoe kunnen wij bijdragen aan het behoud van de aarde? Een onderwerp waar veel over wordt gesproken, geschreven en wat velen van ons bezighoudt.

Hoe kunnen we onze mindfulness beoefening verder uitdiepen om niet alleen zorg te dragen voor onszelf, maar ook voor elkaar en de aarde?

Zowel in het ochtendprogramma als in het middagprogramma (workshops) schenken wij aandacht aan dit thema. Zo zal Stephen Batchelor in zijn keynote Embracing Extinction een kritische reflectie geven op het boeddhisme, mindfulness en technologie als manieren om de klimaatcrisis aan te pakken. Ook verwelkomen wij Jamie Bristow, bestuurder van The Mindfulness Initiative. Hij zal in zijn lezing onderzoeken hoe mindfulness een fundamentele bijdrage kan leveren aan de economie, politiek, cultuur, technologie en het milieu. Femke Merkx zal ons tenslotte meenemen in hoe de klimaatcrisis haar boeddhistische beoefening heeft verdiept en geleid heeft tot een praktisch antwoord daarop.

De drie sprekers zullen vanuit hun eigen optiek en werkveld spreken:

Je kunt je inschrijven tot en met vrijdag 25 september

Stephen Batchelor is boeddhistisch leraar en auteur. Stephen begeleidt retraites samen met zijn vrouw Martine, is een van de oprichters van Bodhi College en schrijft al meer dan twintig jaar over seculier boeddhisme.

Jamie Bristow is directeur van The Mindfulness Initiative. Dit is het eerste beleidsinstituut voor mindfulness dat is voortgekomen uit het geven van mindfulnesstrainingen voor politici in het Britse parlement.

Femke Merkx: Onderzoeker, facilitator en adviseur. Femke is als docent verbonden aan het Boeddhistisch Centrum Haaglanden en werkt als senior klimaatcoach bij Stichting KlimaatGesprekken. Met haar eigen bedrijf Kenniscocreatie werkt zij op het snijvlak van wetenschap, praktijk en beleid aan transitievraagstukken.

Ochtendprogramma “Mindfulness en Milieu”

10.00 – 10.30 uur | Stephen Batchelor Embracing Extinction (ENG)

10.30 – 11.00 uur | Jamie Bristow Metamodern Mindfulness (ENG)

Koffiepauze

11.30 – 12.00 uur | Femke Merkx How the climate crisis questioned and deepened my Buddhist practice (ENG)

12.00 – 12.30 uur | Paneldiscussie tussen sprekers (interactief) o.l.v. Anne Speckens

Lunchpauze 

Middagprogramma

In de middag zullen diverse workshops worden gegeven. Naast de workshops kunnen deelnemers er ook voor kiezen om deel te nemen aan de wetenschapssymposia. Tijdens deze symposia presenteren (jonge) wetenschappers uit de hele Benelux hun onderzoek. Het kan hierbij gaan om resultaten van mindfulnesstoepassingen bij diverse doelgroepen, maar ook om kwalitatieve gegevens over ervaringen van deelnemers of onderzoek naar implementatie van mindfulness. Er zullen alleen Engelse wetenschapssymposia zijn.

Praktische informatie

Kosten

Regulier: € 65,-.
(ex)- opleidelingen Radboudumc CvM € 55,-.
Leden VMBN/VVM/MOMENT: € 55,-
PhD’s/(sr) onderzoekers: € 55,-
PhD student/postdoc/(sr.)researcher + bijdrage workshop/symposium: € 35,-

Van het deelnamegeld wordt € 5,- geschonken aan Stichting de Lindenberg.

Bij annulering vóór 11 september 2020 (3 weken voor aanvang) wordt het inschrijfgeld minus administratiekosten (€ 35,-.) gerestitueerd.  Bij annulering na 11 september 2020 vindt er geen restitutie plaats.

U kunt uw inschrijving ongedaan maken door een mail te sturen aan mindfulness@radboudumc.nl. Vermeld hierin uw voor- en achternaam en evt. de reden van annulering.

Locatie

Dit symposium wordt online aangeboden. Maximaal 1 week voor aanvang worden de instructies voor het online deelnemen met de deelnemer per mail gecommuniceerd. Zorg dat je als deelnemer van het symposium op een locatie bent met een goede WiFi / internet verbinding.

Contact

Heb je een vraag, opmerking of wil je iets wijzigen? Vul dan onderstaand contactformulier in, of neem telefonisch contact op met het Secretariaat van het Centrum voor Mindfulness via 024 – 366 84 56.

Contactformulier LMS 2020

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.