Verdiepingsdag Mindfulness en trauma o.l.v. Hiske van Ravesteijn & Marloes Huijbers

Het beoefenen van meditatie is niet zonder risico. Bij mensen die traumatische ervaringen hebben, is voorzichtigheid geboden bij het doen mindfulness oefeningen. Tijdens meditatie kunnen deze ervaringen je overspoelen, wanneer je niet de juiste handvatten hebt. In deze nascholing bespreken we hoe je als trainer aanwijzingen voor trauma kunt herkennen bij deelnemers. Hoe zorg je ervoor dat deelnemers binnen hun ‘window of tolerance’ kunnen blijven? Er is aandacht voor het aanpassen van de oefeningen zodat je mindfulness op een manier kunt aanbieden die veiligheid en stabiliteit biedt. Naast het bespreken van de theorie is er ruimte om ervaringen te delen, dilemma’s in te brengen en samen te oefenen.

De docenten

Dr. Hiske van Ravesteijn, mindfulness trainer en psychiater.

Hiske van Ravesteijn

Dr. Marloes Huijbers, mindfulness trainer, senior onderzoeker en psycholoog.

Marloes Huijbers

Praktische informatie

Doelgroep
De verdiepingsdag is bedoeld voor MBSR- en MBCT- trainers (VMBN cat. 1 en 2).

Locatie
De verdiepingsdag vindt plaats in het Radboudumc Centrum voor Mindfulness, Reinier Postlaan 4, 6525 CG in Nijmegen. Het centrum is te te bereiken via interne looproute 974 en bevindt zich op verdieping -1.

Datum & tijd
Zaterdag 25 september van 10.00 – 17.00 uur.

Kosten
De kosten bedragen € 95,- (excl. lunch, incl. koffie/thee).

Certificaat
Deelnemers ontvangen op verzoek een bewijs van deelname.

Aanmeldprocedure

Je kunt je aanmelden door het aanmeldformulier in te vullen. Vervolgens ontvang je een bevestigingsmail en factuur per post.

Annuleringsregeling

Bij annulering vóór 01-09-2021 worden de deelnamekosten minus administratiekosten € 35,- gerestitueerd. Bij annulering na 01-09-2021 vindt geen restitutie plaats.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met het secretariaat van het Centrum voor Mindfulness:
E: mindfulness@radboudumc.nl
T: 024 – 361 46 08