Puur contact

“Puur contact” gaat uit van de basisprincipes van mindfulness en haptonomie. Beiden gaan uit van een wisselwerking tussen lichaam en geest.

Middels oefeningen word je je bewust van wat er op dit moment in je omgaat en leer je daar op een niet oordelende wijze op te reageren.

Door een toename van lichaamsbewustzijn en inzicht in je eigen gevoelens, kun je beter ervaren wat de ander of de omgeving teweegbrengt. En Je leert beter te luisteren naar innerlijke signalen.

radboucumc-centrum-voor-mindfulness

Inhoud training

Inhoud

De training bestaat uit 5 sessies van 2 uur. Middels oefeningen word je je bewust van wat er op dit moment in je omgaat en leer je daar op een niet oordelende wijze op te reageren.
Door een toename van lichaamsbewustzijn en inzicht in je eigen gevoelens, kun je beter ervaren wat de ander of de omgeving teweegbrengt. En Je leert beter te luisteren naar innerlijke signalen.
Uit  onderzoek blijkt dat affectiviteit  een belangrijk én verwaarloosd onderdeel is in communicatie en contact. Terwijl het juist bijdraagt aan vitaliteit, gezondheid en welbevinden. Verder is onze ervaring dat contact makkelijker ontstaat als mensen zich open stellen of geraakt worden.

Deze training is dus géén 8-weekse basistraining (MBSR/MBCT).

Wat je leert

Door middel van oefeningen leer je Haptonomie en Mindfulness toe te passen in je dagelijks leven.

De cursus biedt :

  •  Meer zelfbewust-zijn waardoor je eerder grenzen leert stellen en je eigen behoefte en verlangens leert volgen.
  • Verbeterd zelfinzicht waardoor je o.a. adequater kunt communiceren.
  • Inzicht in eigen patronen en handvatten om beter om te gaan met ongemakken ( stress, pijn, verlies).
Doelgroep

Deze training is voor iedereen die wil investeren in de kwaliteit van zijn of haar leven, en die bereid is om naar eigen patronen te kijken en te onderzoeken.

Data

Donderdag 26 maart, 2, 9, 16 en 23 april 19.30 – 21.30 uur.

Kosten

De kosten bedragen € 200,-. Dit is inclusief materiaal.

Trainers

Denis Broeren (Haptotherapeut en Docent Academie voor Haptonomie Doorn)
Rinie van den Boogaart (Mindfulnesstrainer Radboudumc Centrum voor Mindfulness)

Annuleringsregeling

Na het definitief worden van de aanmelding geldt de volgende annuleringsregeling;
Tot vier weken voor aanvangsdatum wordt er € 15,- in rekening gebracht. Bij annulering tot één week voor aanvangsdatum wordt 50% van het cursusgeld in rekening gebracht. Bij annulering vanaf één week voor aanvangsdatum is geen restitutie mogelijk.