Mensen die de mindfulness training hebben gevolgd, kunnen deelnemen aan de terugkombijeenkomsten Mindfulness en Boeddhistische psychologie. We komen dan twee uur samen om te oefenen onder begeleiding van Anne Speckens en Nicole Schoonbrood. Naast het oefenen zal er ook aandacht worden besteed aan de boeddhistische theoretische principes die ten grondslag liggen aan de beoefening van mindfulness.

Tijdens het oefenen ervaren we soms dat we hindernissen tegenkomen zoals zintuiglijk verlangen, weerstand, sufheid, onrust of twijfel. Tijdens deze bijeenkomsten gaan we onderzoeken hoe we deze tegenkomen tijdens de oefeningen en in ons dagelijks leven. Tevens besteden we aandacht aan hoe we hier mee om kunnen gaan en hoe we onder andere meer vriendelijkheid, kalmte en concentratie kunnen ontwikkelen. We zullen aandacht besteden aan beoefening, een korte inleiding geven op het thema en gezamenlijk reflecteren op het aangereikte materiaal.

Als u geïnteresseerd bent in deze boeddhistische achtergrond van mindfulness dan bent u van harte welkom om deel te nemen aan deze bijeenkomsten, die dus een wat ander karakter hebben dan de gebruikelijke terugkombijeenkomsten.

1710-rh-centrum-voor-mindfulness-34

Kosten

Er wordt een (contante) bijdrage gevraagd van € 10,- per persoon per terugkombijeenkomst. De volledige opbrengst van de algemene terugkomdagen komt ten goede aan het werk in het Centrum voor Mindfulness.

Data en tijden

  • Woensdag 15-05-2019 | 17.30 – 19.30 uur

Locatie en bereikbaarheid

De terugkombijeenkomsten vinden plaats in het Radboudumc Centrum voor Mindfulness, bereikbaar via Ingang Oost (Reinier Postlaan 4 in Nijmegen). De interne looproute is 974. Het centrum bevindt zich op verdieping -1. U kunt parkeren op parkeerterrein P7. Na 18.00 uur en in het weekend is parkeren gratis.