Op elke woensdagavond van 19.30 – 20.30 worden er mindfulness- en compassie oefeningen aangeboden die je live kunt streamen via ons YouTubekanaal. Deze livestream is bedoeld voor zorgverleners, maar ook andere belangstellenden zijn van harte welkom!

Mindfulness- en compassie oefeningen kunnen ondersteunend zijn in deze roerige tijden. Het kan je helpen stil te staan bij het huidige moment, bij hoe je je voelt, wat je in je lichaam ervaart, gedachten die zich voordoen. En die enerzijds toe te laten en anderzijds van wat afstand te bekijken. Wat is wijsheid in deze enerverende tijden? Wanneer is het beter lastige emoties weg te slikken en door te gaan, wanneer om ze toe te laten en te uiten? Bovenal is in dit moment vriendelijkheid, mededogen en zorgzaamheid nodig, voor elkaar maar ook voor jezelf.

Het Radboudumc Centrum voor Mindfulness zal daartoe de komende periode wekelijks live een mindfulness of compassieoefening aanbieden, verzorgd door trainers die verbonden zijn aan het centrum.

Dagelijkse meditaties

Meditaties terugkijken

Hier kun je een overzicht vinden van de meditaties die zijn geweest. Klik op de bijbehorende link om de meditatie terug te kijken.

Meditaties terugkijken

Op onze website kun je de geluidsbestanden van de reguliere mindfulness- en compassie oefeningen vinden.

Als je naar aanleiding van de oefeningen suggesties of vragen hebt, neem dan gerust contact met ons op via mindfulness@radboudumc.nl. Je bericht wordt doorgestuurd naar de betreffende trainer die hierop zal reageren.