Spelenderwijs leren we lopen, spreken en samenleven. We spelen alleen als we ons veilig voelen, dan durven we fouten te maken en uitdagingen aan te gaan.

Deze praktische workshop gaat over hoe je meditatie kunt spelen en hoe je jongeren spelenderwijs kunt uitnodigen om mindfulness te beoefenen. Bart zal een demonstratie geven van hoe mindfulness te onderwijzen aan jongeren waarbij hij zal putten uit zijn ervaring met lesgeven aan gedetineerde jongeren, scholieren en dakloze jongeren. Speciale aandacht zal er zijn voor het creëren van een veilige omgeving, uitnodigend en inclusief taalgebruik en bewustzijn omtrent trauma, machtsverhouding en culturele sensitiviteit. Deelnemers zullen ook actief oefenen met het aanbieden van mindfulness aan jongeren. Verder zal er ruimte zijn voor persoonlijke meditatie oefening die de basis vormt voor een belichaamde wijze van lesgeven.

Voor wie?

De verdiepingsdag is bedoeld voor MBSR- en MBCT- trainers en begeleiders van andere vormen van meditatie. Deze dag kan een bijdrage leveren aan de integratie van mindfulness in uw persoonlijke leven én in de beroepspraktijk.

Bart van Melik

Bart van Melik onderwijst Vipassana en Insight Dialogue cursussen en retraites en is opgeleid door o.a. Joseph Goldstein en Gregory Kramer. Hij heeft zich gespecialiseerd in het delen van de Dhamma aan diverse doelgroepen waaronder gedetineerde jongeren, oorlogsveteranen en op openbare scholen in New York alwaar hij woont. Hij heeft cultuur- en godsdienstpsychologie gestudeerd aan de universiteit van Nijmegen.

Bart van Melik

Praktische informatie

Locatie
De verdiepingsdag vindt plaats in het Radboudumc Centrum voor Mindfulness, Reinier Postlaan 4, 6525 CG in Nijmegen. Het centrum is te te bereiken via interne looproute 974 en bevindt zich op verdieping -1.

Datum & tijd
Woensdag 3 juli 2019 van 10.00 – 17.00 uur.

Kosten
De kosten bedragen € 85,- (excl. lunch, incl. koffie/thee).

Certificaat
Deelnemers ontvangen op verzoek een bewijs van deelname.

Aanmeldprocedure

Je kunt je aanmelden door het aanmeldformulier in te vullen. Vervolgens ontvang je een bevestigingsmail en factuur per post.

Annuleringsregeling

Bij annulering vóór 12-06-2019 worden de deelnamekosten minus administratiekosten € 35,- gerestitueerd. Bij annulering na 12-06-2019 vindt geen restitutie plaats.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met het secretariaat van het Centrum voor Mindfulness:
E: mindfulness@radboudumc.nl
T: 024 – 361 46 08