Workshop met Christina Feldman  en Chris Cullen

Zaterdag 13 en zondag 14 april 2019

In navolging op onze vorige vijf weekenden wordt er in deze workshop dieper ingegaan op het thema Skillful Effort, juiste inspanning, een onderdeel van het acht-voudige pad. Skillful effort is een taak die bijdraagt aan het voorkomen van onheilzame mentale staten en het te boven komen van onheilzame staten als ze toch zijn opgekomen. Daarnaast helpt skillful effort om heilzame staten op te roepen als ze nog niet zijn ontstaan en om deze heilzame staten te bestendigen en verder te verdiepen als ze zijn opgekomen. Tevens zullen we onderzoeken hoe de pijler ‘niet streven’ zich verhoudt tot ‘juiste inspanning’, een belangrijke vraag voor ons als practioners.

Voor wie?

Deze workshop is voor gekwalificeerde mindfulnesstrainers die al een goede basiskennis hebben in de boeddhistische achtergrond van mindfulness. Algemeen publiek met een gedegen achtergrond in boeddhistische psychologie is ook van harte welkom. Dit weekend borduurt voort op de vier vorige weekenden met deze leraren waarin de Brahmavihara’s, de drie karakteristieken, de zeven factoren van ontwaken en embodiment aan bod zijn geweest.

Christina Feldman

Christina Feldman is mede-oprichter van mediatiecentrum Gaia House en meditatielerares aan de Insight Meditation Society (IMS) in Barre (USA). Ze is auteur van een aantal boeken en ze verzorgt internationale Insight meditatie retraites sinds 1976. Christina is mede oprichter van Bodhi College: Early Buddhist Teachings for a Secular Age. Daarnaast is ze als docent verbonden aan de postacademische Masteropleiding MBCT aan de universiteit van Exeter  en aan de post academische opleiding tot mindfulnesstrainer van het Radboud Centrum voor mindfulness.

2018-11-22_christina-feldman

Chris Cullen

Chris Cullen is werkzaam als dharma leraar en psycho therapeut. Hij is opgeleid in Insight Meditation door Christina Feldman. Chris is mede-oprichter van het Mindfulness in Schools Project, en maakt deel uit van het docententeam van het Oxford University Mindfulness Centre en geeft daar mindfulness cursussen aan studenten als ook aan leden van het parlement. Hij is tevens lid van het team van Bodhi College.

2018-11-22_chris-cullen

Praktische informatie

Locatie
De workshop vindt plaats in het Radboudumc. De precieze locatie wordt nog bekend gemaakt.

Datum & tijd
Zaterdag 14 april van 10.00 – 17.00 uur en zondag 15 april 2019 van 10.00 – 16.00 uur.

Kosten
Rugulier: € 235,-. Early bird tarief (tot 1 februari) regulier: € 215,-.
(ex)-opleidelingen: € 215,-. Early bird tarief (tot 1 februari) (ex)-opleidelingen: € 195,-.

Certificaat
Deelnemers ontvangen op verzoek een bewijs van deelname.

Aanmeldprocedure

Je kunt je aanmelden door het aanmeldformulier in te vullen. Vervolgens ontvang je een bevestigingsmail en factuur per post.

Annuleringsregeling

Bij annulering vóór 1 maart 2019 worden de deelnamekosten minus administratiekosten (€ 55,-) gerestitueerd. Bij annulering in maart wordt 50% van de deelnamekosten gerestitueerd. Bij annulering na 1 april 2019 vindt geen restitutie plaats.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met het secretariaat van het Centrum voor Mindfulness:
E: mindfulness@radboudumc.nl
T: 024 – 361 46 08